top of page
Uusilogo.png

Tervetuloa!

Olemme FI*Saivohenki, cornish rex kissojen pienimuotoiseen kasvatukseen keskittynyt pieni kissala. Olemme aloittaneet kasvatustoiminnan kesällä 2018, jolloin kasvattajanimi on myönnetty.

Näiltä sivuilta löydät tietoja meistä sekä kissoistamme - ja esitelläänpä täällä myös muut kuin kasvatukseen tarkoitetut lemmikkimme.

 

meistä

Itse kasvattaja

Moi! Kristaksi mua haukutaan ja kissat on aina ollut mulle se juttu - leikeissäkin olin usein ilves kun muut olivat susia ja koiria. Haaveenani ja tarkoituksenani on kasvattaa muille samanlaisia persoonallisia ja kauniita perheenjäseniä kuin meidän omat kissamme ovat - sellaisia jotka tekevät lähtemättömän vaikutuksen omistajiinsa.
Opiskelen Humanistisessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiikkaa ja harrastan kissailun lisäksi monenmoista nörtteilyä ja pelaamista vapaa-ajallani.
WhatsApp Image 2021-11-09 at 10.26_edite

Taustajoukot

Olen Anni! Toimin kasvattamisessa erittäin aktiivisesti mukana ja minua kiinnostaa erityisesti kasvattamisen genetiikka. Olen suorittanut kasvattajakurssin vuonna 2021, mutta minulla ei ole ollut mikään kiire liittää omaa nimeäni Saivohenki-kasvattajanimeen. Ehtii sen myöhemminkin!
Eläinten oppiminen ja mielenmaisema kiinnostavat minua todella paljon ja ahmin kaiken mahdollisen tiedon siltä saralta. Opiskelen tällä hetkellä Turun Ammattikorkeakoulussa neljättä vuotta tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi.
Anni

Kasvatustoimintamme

Aloitimme toiminnan 2018 kesällä, kun Krista sai kasvattajanimen FI*Saivohenki. Sen jälkeen oli Muukuin sydänultra ja aloimme sopia ensimmäisestä uroksesta!
Muukuille kertyi pentueita kaiken kaikkiaan 3. Tämä määrä pentueita yhdelle naaraalle on meille maksimi. Mielestämme tätä enemmän pentueita yhdellä kissalla teetettynä voi olla ongelmallista, ellei sitä tehdä harkiten ja kissan terveyttä kuunnellen.
Muukuista tuli isoäiti, kun sen tytär Luna sai ensimmäiset pentunsa vuoden 2020 lopussa. Jatkossa pentuja tullaan suunnittelemaan Muukuin tyttärelle Lunalle ja tämän tyttärelle Karmalle!

Kasvatuksen tavoitteet

 
Haluamme keskittyä kasvatuksessamme sen laatuun, emmekä pentueiden lukumääriin. Oletuksena onkin että tulemme toimimaan melko pienimuotoisesti, mutta meiltä maailmalle lähtevät kissat ovat terveitä ja omaavat ihanan cornarimaisen luonteen.
 
Ensimmäisellä kasvatuskissallamme Muukuilla on hieman erilaisempi suku ja koska haluamme vaalia tätä piirrettä valikoimme tarkkaan, millaisia kolleja käytämme kasvatukseen. Vastavuoroisesti emme myöskään tahdo käyttää/lainata omia, tulevia kollejamme liikaa tai huolimattomasti.  
Terveys ja vilkas cornarimainen luonne ovat tärkeimmät yksittäiset piirteet, joita arvostamme kissoissamme. Myös ulkonäkö tietysti vaikuttaa päätöksiimme kasvatuksen suhteen ja pyrimme osaltamme tukemaan rodun kehitystä niin että se pysyy rotumääritelmän mukaisena.
 Pidämme rodun pitkistä raajoista, isoista korvista, ilmeikkäistä silmistä ja kiilamaisesta sivuprofiilista - sekä tietenkin sen ihanasta kiharaisesta turkista! 
Kasvatustoiminnallamme yritämme omalta osaltamme kehittää cornish rexiä rotuna paremmaksi ja ehkäistä sairauksien ja ei-toivottujen tai jopa haitallisiksi muuttuvien piirteiden lisääntymistä. Esimerkkinä tällaisesta ei-toivotusta piirteestä on leuka, joka on jalostuksen seurauksena alkanut pienentyä pisteeseen, jossa se voi olla pian terveysriski.

Arvomme

Haluamme kasvattaa terveitä kissoja, joten tutkitutamme kasvatukseen tulevien kissojemme sydämet ja oletamme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Myös Fiv ja Felv testit ovat meille itsestäänselvyys.
Kissojen psyykkinen hyvinvointi on meille tärkeää, emmekä käytä kasvatuksessamme esimerkiksi arkoja tai pelokkaita yksilöitä.
​​
Kissat ovat meille lemmikkejä, eivät kauppatavaraa ja meille on tärkeää selvittää, millaisiin koteihin pentumme menevät ja kuulemme mielellämme niiden kuulumisista myös jatkossa.

Tietoa

meistä

Keitä me olemme ja minkälaista kasvatuksemme on?

Tästä löydät kissalamme kaksijalkaisten eläjien esittelyt ja varsinaisen kasvatuksen nykyisen tilanteen, tavoitteet ja arvot.

kissamme

Kissamme

Tässä esittelemme kaikki kasvatukseen käytettävät kissamme sekä muut talosta löytyvät lemmikit. 

Kasvatuskissoista löydät tätä kautta myös Kissaliiton kissat-sivustolle, jossa ovat näkyvissä paitsi kissojen perustiedot myös voimassa olevat testit.

FI*VippeCat

Pocahontas

eli Muukui

Ensimmäinen kasvatuskissamme ja Saivohengen alku on vahvaluonteinen, aktiivinen ja läheisyydenkaipuinen cornish rex. Se tapaa istua ihmisten keskellä, eivätkä suljetut ovetkaan estä sitä nauttimasta ihmisten seurasta. Muukui on aina tottunut hyvin myös muihin eläimiin, eikä se ole turhan nirso kavereistaan.
Muukuilla on kaunis kilpikonnabicolor-väritys ja rakenteeltaan se on rodunmukainen. Kisu on jo eläköitynyt kasvatuspuuhista ja toimii tulevaisuudessa kissalan "mummuna" tuleville pennuille.
Muukui osaa hypätä pyynnöstä olkapäälle ja "lentävät" lelut ovat sen intohimo.
Muukui

FI*Villains

When We're High

eli Shibui, eli Sipuli

Shibui on syötävän suloinen ruskeatabbynaamiokisu joka tuli kissalaan kasvatuskäyttöön, mutta useista yrityksistä huolimatta ei saanut pentuja.
Shibui juttelee innokkaasti ja kertoo kyllä vaihtaessaan huonetta, asentoa tai mielipidettään, sekä tietenkin käydessään naistenhuoneella. Sipuli on rakenteeltaan siro ja solakka ja sillä on erittäin hyvä turkki - sekä kauniit siniset silmät!
Tyttönen viihtyy paljon erityisesti Annin sylissä ja auttaa mielellään koulutehtävissä ja etätenteissä, sillä kukapa ei Sipulin apua haluaisi! Juoksupyörässä juokseminen on yksi sipulin lempipuuhista, mutta kyllä muukin vauhdikas toiminta jaksaa sitä innostaa.
Sipuli
Uusilogo.png

FI*Saivohenki

Nocturne

eli Nokke

Nocturne, eli tutuille Nokke tai Noknok, on Muukuin vanhin poika. Se on väriltään kaunis syvän musta pienellä valkoisella täplällä - kuin sillä olisi kaulassa medaljonki! Sen kiiltävä turkki on paksu ja voimakkaan kihartuva.

Nokke on aivan tajuttoman hellyydenkipeä ja vähän hömelö kastraattikolli, joka on ilmeiltään, eleiltään ja ääneltään sekä rakenteeltaan hyvin äitinsä kaltainen. Se rakastaa olla kiinni iholla ja puskee rakastavasti kaikki ihmiset läpi.
Nokke

Sijoituksessa

FI*Saivohenki Shyvana, "Luna"

Luna

emo: FI*Vippecat Pocahontas

isä: FI*Alchemist Battle beast

Luna on utelias ja leikkisä kisu, jota ei pikku jutut hetkauta. Luonteeltaan Luna on rauhallinen, hellä ja ihmisläheinen, mutta myös tempperamenttinen ja älykäs nuori neito. Lunan lempileikki on paini kaverikissa Hönön kanssa ja lempinukkumapaikka on sijaisäidin kyljen päällä.
Lunan ensimmäinen pentue syntyi 28.12.2020. ja kaikki pennut ovat vahvahermoisia ja reippaita.

 

FI*Saivohenki Anubis

DSC_0436_edited.jpg

emo: FI*Saivohenki Eris

isä: FI*Sweetpurr's The Force Awakens

Anubis on erittäin aktiivinen ja leikkisä nuori kolli, jonka ääni on suvulleen ominaisesti voimakas ja kisu käyttää sitä mielellään. Anubis osallistuu kaikkeen tekemiseen kotona ja kertoo myös mielipiteensä kaikista kodin asioista, mistä syystä hän onkin saanut lempinimen "reklamaatio-kiisu".
Anubiksella on paksu, kiiltävä ja paljon kehuja ansainnut turkki, pitkä häntä, korkeat jalat ja hyväasentoiset korvat.

Anubiksella on tällä hetkellä implantti, jotta se saa kasvaa vielä hetken ennen siitoskäyttöä. Se tulee olemaan tarjolla muille kasvattajille.

FI*Saivohenki Karma

Karma pikkuihmisen sylissä

emo: FI*Saivohenki Shyvana

isä: FI*Harhaman

Hannibal the Cannibal

Karma on toisen polven Saivohenki, joka jatkaa kasvatukseen! Karma tullut äitiinsä älykkyydessään, mutta on selvästi toimeliaampi. Se on hellyydenkipeä ja rakastaa silittelyjä, mutta on sijoitusperheen mukaan "oman arvonsa tunteva, fiksu pikku riiviö". Karma on valinnut omaksi ihmisekseen sijoitusperheensä pienen tyttären, jonka sylissä ja kainalossa se viettää mieluiten aikaansa.
Karman mukana muutti sen nykyään hienostuneemmin käyttäytyvä sisko Morgana.

Karman annetaan nyt kasvaa vielä rauhassa isoksi, ennen kuin sen kasvatuskäyttöä aletaan aktiivisesti edistää!
Uusilogo.png

Seuraa meitä

somessa!

Instagram
Facebook
Anchor 1
DSC_3537.JPG

 
Pentuja ja
suunnitelmia
 

Kerromme tässä sekä jo kissalaamme syntyneistä että tulevista pentueista. Pentueet on järjestetty uusimmasta vanhimpaan pentueiden syntymäpäivän mukaan, eli alimpaa löytyy Muukuin ensimmäinen pentue ja ylimpänä kissalan uusin tai tulollaan oleva pentue.

Myös pentujen esittelyyn pääsee kunkin pentueen kohdalta!

Luna

Eris

Muukui

FI*Saivohenki Nidalee
Lunan toinen pentue!
 
Lunalla kävi poikaystävä maaliskuun alussa. Jännityksellä odottelemme, miten käy!

Emä CH FI*Saivohenki Shyvana
Isä SC FI*KittyLady's Ballet Dancer
Lunan ensimmäinen pentue!
 
Muukuin tyttären, Lunan, ensimmäinen pentue syntyi 28.12.2020 aamulla. 
Pentueessa on 6 pentua, 5 tyttöä ja yksi poika. 

Emä FI*Saivohenki Shyvana
Isä FI*Harhaman Hannibal the Cannibal
Eriksen pentue!
 
Muukuin tytär Eris synnytti 3 mustavalkoista kollipentua 25.10.2021!

Emo: FI*Saivohenki Eris
Isä: FI*Sweetpurr's The Force Awakens.

 
Kolmas pentue (viimeinen)
 
Muukuin viimeiseen pentueeseen syntyi 12.11. alkuillasta vain yksi kollivauva, joka on kuitenkin reipas, iso ja kovaääninen isommankin pentueen edestä! Poju on valkoinen, kuten isänsä. 

Emä FI*Vippecat Pocahontas
Isä FI*Mimic Arctic
Toinen pentue

Toinen pentue syntyi 15.7.2019 aamuyöllä! Pentuja syntyi kaiken kaikkiaan 6, joista 2 on tyttöjä ja 4 poikia.

Emä on FI*Vippecat Pocahontas,
isä FI*Villains Hillbilly billy
Ensimmäinen pentue

Ensimmäinen Saivohenki-pentue syntyi 8.1.2019 aamulla. Pentueessa on kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Emä: FI*Vippecat Pocahontas
Isä: FI*Alchemist Battle Beast
Some
yhteys
Osoitteemme

20460 Turku

Finland

Email: saivohenki@gmail.com

Sipuli

Ota meihin

yhteyttä!

Etsitkö cornaria lemmiksiksi, sijoitukseen tai näyttelyihin?

Oletko kiinnostunut rodusta ja haluaisit päästä tutustumaan siihen ennen päätöstä kissan hankinnasta?

Oletko aloitteleva - tai miksei kokenutkin - kasvattaja, joka kaipaa aavistuksen erilaista sukua mukaan kasvatukseensa?

Ota toki meihin yhteyttä laittamalla sähköpostia!

bottom of page