Tervetuloa!

Olemme FI*Saivohenki, cornish rex kissojen pienimuotoiseen kasvatukseen keskittynyt pieni kissala. Olemme aloittaneet kasvatustoiminnan kesällä 2018, jolloin kasvattajanimi on myönnetty.

Näiltä sivuilta löydät tietoja meistä sekä kissoistamme - ja esitelläänpä täällä myös muut kuin kasvatukseen tarkoitetut lemmikkimme.

 

Tietoa

meistä

Keitä me olemme ja minkälaista kasvatuksemme on?

Tästä löydät kissalamme kaksijalkaisten eläjien esittelyt ja varsinaisen kasvatuksen nykyisen tilanteen, tavoitteet ja arvot.

 

Itse kasvattaja

Moi! Kristaksi mua haukutaan ja kissat on aina ollut mulle se juttu - leikeissäkin olin usein ilves kun muut oli susia ja koiria. Haaveenani ja tarkoituksenani on kasvattaa muille samanlaisia persoonallisia ja kauniita perheenjäseniä kuin meidän omat kissamme ovat - sellaisia jotka tekevät lähtemättömän vaikutuksen omistajiinsa.
Harrastan kissailun lisäksi monenmoista nörtteilyä ja pelaamista vapaa-ajallani - ammatiltani taas olen tällä hetkellä lähihoitaja. 

Taustajoukot

Olen Anni! Toimin kasvattamisessa erittäin aktiivisesti mukana ja minua kiinnostaa erityisesti kasvattamisen genetiikka. Minä olenkin perehtynyt siihen paljon, jotta tietäisimme mahdollisimman paljon siitä, mitä oikein kasvatamme.
Eläinten oppiminen ja mielenmaisema kiinnostavat minua myös paljon. Opiskelen tällä hetkellä Turun Ammattikorkeakoulussa ICT-insinööriksi.

Kasvatustoimintamme

Aloitimme toiminnan 2018 kesällä, kun Krista sai kasvattajanimen FI*Saivohenki. Sen jälkeen oli Muukuin sydänultra ja aloimme sopia uroksesta.
Kasvatuksemme on siis vielä aivan vauvan kengissä.

Kasvatuksen tavoitteet

Haluamme keskittyä kasvatuksessamme sen laatuun, emmekä pentueiden lukumääriin. Oletuksena onkin että tulemme toimimaan melko pienimuotoisesti, mutta meiltä maailmalle lähtevät kissat ovat terveitä ja omaavat ihanan cornarimaisen luonteen.
 
Ensimmäisellä kasvatuskissallamme Muukuilla on hieman erilaisempi suku ja koska haluamme vaalia tätä piirrettä valikoimme tarkkaan, millaisia kolleja käytämme kasvatukseen. Vastavuoroisesti emme myöskään tahdo käyttää/lainata omia, tulevia kollejamme liikaa tai huolimattomasti.  
Myös ulkonäkö tietysti vaikuttaa ja pyrimme osaltamme tukemaan rodun kehitystä niin että se pysyy lajimääritelmän mukaisena. Pidämme rodun pitkistä raajoista, isoista korvista ja kiilamaisesta sivuprofiilista - väreistä suosikkejamme ovat hopeat, valkeat ja mustat, mutta kaikkihan ne ovat ihania.

Arvomme

Haluamme kasvattaa terveitä kissoja, joten tutkitutamme kasvatukseen tulevien kissojemme sydämet ja oletamme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Myös Fiv ja Felv testit ovat meille itsestäänselvyys.
Myös kissojen psyykkinen hyvinvointi on meille tärkeää, emmekä käytä kasvatuksessamme esimerkiksi arkoja tai pelokkaita yksilöitä.
Kissat ovat meille lemmikkejä, eivät kauppatavaraa ja meille on tärkeää selvittää, millaisiin koteihin pentumme menevät ja kuulemme mielellämme niiden kuulumisista myös jatkossa.
 
 

FI*VippeCat

Pocahontas

eli Muukui

Ensimmäinen kasvatuskissamme ja Saivohengen alku on vahvaluonteinen, aktiivinen ja läheisyydenkaipuinen cornish rex. Se tapaa istua ihmisten keskellä, eivätkä suljetut ovetkaan estä sitä nauttimasta ihmisten seurasta. Muukui on aina tottunut hyvin myös muihin eläimiin, eikä se ole turhan nirso kavereistaan.
Muukuilla on kaunis kilpikonnabicolor-väritys ja rakenteeltaan se on rodunmukainen - turkkia se saisi tosin nuolla vähän vähemmän...
Muukui osaa hypätä pyynnöstä olkapäälle ja "lentävät" lelut ovat sen intohimo.

FI*Villains

When We're High

eli Shibui, eli Sipuli

Shibui, kasvatuskodissaan myös nimellä Wendy kulkenut syötävän suloinen ruskeatabbynaamiopentu, on tuleva kasvatuskissamme, joka saapui kotiimme 29.12. Koska tyttö on vielä ihan lapsi, tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä muotoutuneet - näyttelyihin tulemme kuitenkin menemään Shibuin kanssa. 

Heti kotiin saavuttuaan Shibui teki varsin selväksi, että tämä on hänen uusi leikkikenttänsä, ihmisten tulee aina huomioida häntä ja nuo aikuiset tätikissat saavat hyväksyä sen. Shibui juttelee kovasti, aina, koko ajan, ja kiipeää aina tilaisuuden tullen syliin - jos ei siis viirota ympäri asuntoa.

Misi

Misi on aikuisena meille tullut kotikissa, jota on siunattu erittäin aktiivisella ja temperamenttisella luonteella. Se vaatii paljon tekemistä ja seuraa, ettei tylsyys pääse yllättämään. Se toimittaa kotonamme myös kotiterapeutin virkaa: sillä tuntuu olevan kuudes aisti ihmisten ahdistuksen havaitsemiseen. Myös poliisin vikaa katista löytyy ja se onkin hyvin tarkka lauman sisäisestä harmoniasta pistäen rettelöitsijät nopeasti aisoihin.
Misin heikko kohta ovat muovipussit, korvatulpat ja helisevät hiirilelut!

Sijoituksessa

FI*Saivohenki Shyvana, "Luna"

emo: FI*Vippecat Pocahontas

isä: FI*Alchemist Battle beast

Luna on utelias ja leikkisä pienoinen jota ei pikku jutut hetkauta. Luonteeltaan Luna on rauhallinen, hellä ja ihmisläheinen, mutta myös tempperamenttinen ja älykäs nuori neito. Lunan lempileikki on paini kaverikissa Hönön kanssa ja lempi nukkumapaikka on sijaisäidin kyljen päällä.
Lunan ensimmäinen pentue syntyi 28.12.2020.

Sijoituksessa

FI*Saivohenki Eris

emo: FI*Vippecat Pocahontas

isä: FI*Villains Hillbilly Billy

Eris on utelias, kiltti ja seurallinen, sekä erittäin älykäs! Eriksen ihmiset ovat opettaneet hänelle jo mm. tassun antamista ja istumista. Eris osallistuu aivan kaikkeen kotona, on aina paikalla, kun jotain alkaa tapahtua ja rakastaa ulkoilla valjaissa. Pallon noutaminen on yksi lempijutuista.

Sijoituksessa

FI*Saivohenki Hecarim, "Hanski"

emo: FI*Vippecat Pocahontas

isä: FI*Alchemist Battle beast

Hanski on aina valmiina, menossa mukana oleva jokapaikan höylä. Cornareiden luonteen mukaisesti Hanskista löytyy erittäin aktiivinen kissapojan luonne. Lempileikkeihin lukeutuukin leluhiirien noutaminen ja huiskuttelu. Hanski rakastaa ulkoilua valjaissa ja lintujen kyttäämistä ikkunasta. On Hanskilla myös rauhallisempi ja seurallinen puoli: hän tykkääkin välillä tulla kerjäämään silityksiä ja käpertyä nukkumaan jalkojen päälle kerälle. Yöt Hanski nukkuu Mamin vieressä/päällä/pään päällä.

Tässä esittelemme kaikki kasvatukseen käytettävät kissamme sekä muut talosta löytyvät lemmikit. 

Kasvatuskissoista löydät tätä kautta myös Kissaliiton kissat-sivustolle, jossa ovat näkyvissä paitsi kissojen perustiedot myös voimassa olevat testit.

Kissamme

 

 

Pentuja ja

suunnitelmia

 

 

Lunan ensimmäinen pentue!
 
Muukuin tyttären, Lunan, ensimmäinen pentue syntyi 28.12.2020 aamulla. 
Pentueessa on 6 pentua, 5 tyttöä ja yksi poika. 
Emä FI*Saivohenki Shyvana
Isä FI*Harhaman Hannibal the Cannibal
Kolmas pentue (Muukuin viimeinen)
 
Muukuin viimeiseen pentueeseen syntyi 12.11. alkuillasta vain yksi kollivauva, joka on kuitenkin reipas, iso ja kovaääninen isommankin pentueen edestä! Poju on valkoinen, kuten isänsä. 
Emä FI*Vippecat Pocahontas
Isä FI*Mimic Arctic
Toinen pentue (Muukui)
Toinen pentue syntyi 15.7.2019 aamuyöllä! Pentuja syntyi kaiken kaikkiaan 6, joista 2 on tyttöjä ja 4 poikia.
Emä on FI*Vippecat Pocahontas,
isä FI*Villains Hillbilly billy
Ensimmäinen pentue (Muukui)
Ensimmäinen Saivohenki-pentue syntyi 8.1.2019 aamulla. Pentueessa on kolme tyttöä ja kaksi poikaa.
Emä: FI*Vippecat Pocahontas
Isä: FI*Alchemist Battle Beast

Seuraa meitä

somessa!

Instagram
 
 

Ota meihin

yhteyttä!

Etsitkö cornaria lemmiksiksi, sijoitukseen tai näyttelyihin?

Oletko kiinnostunut rodusta ja haluaisit päästä tutustumaan siihen ennen päätöstä kissan hankinnasta?

Oletko aloitteleva - tai miksei kokenutkin - kasvattaja, joka kaipaa aavistuksen erilaista sukua mukaan kasvatukseensa?

Ota toki meihin yhteyttä laittamalla sähköpostia!

Osoitteemme

20540 Turku

Finland

Email: saivohenki@gmail.com

© Anni Halminen and Krista Selin. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now